Termeni si conditii

I. DESPRE NOI


Serviciul www.RaftOnline.ro este oferit de SC Any Place Media SRL cu sediul in Bld. Timisoara, nr. 48, sector 6, Bucuresti, inmatriculata in Registrul comertului sub nr. J40/12047/2008, avand cod unic de inregistrare RO 24172712, desfasurand activitate prin punctul de lucru din Aviator Mircea Zorileanu, numarul 43, sector 1, Bucuresti, denumita in cele ce urmeaza Societatea.
Ne puteti contacta prin urmatoarele mijloace:
Prin posta la adresa de corespondenta: Strada Aviator Mircea Zorlieanu nr. 43, sector 1, Bucuresti.
Prin e-mail la urmatoarele adrese:
info @ raftonline.ro - pentru intrebari referitoare la procedura de plasare a comenzilor, metode de plata, metode de livrare, cereri money back, etc.;
info @ raftonline.ro - pentru initiere colaborari si parteneriate.
Prin telefon la numarul: 0310050461


II. DESPRE RAFTONLINE.RO


www.RaftOnline.ro este un serviciu e-commerce care ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a intra in posesia produselor afisate. Achizitia produselor se face pe baza comenzilor primite prin site sau telefon.
Toate comenzile telefonice vor fi supuse acelorasi reguli privind datele solicitate pentru exectuare contractului la distanta, ca si in cazul unei comenzi online.  


III. PROPRIETATEA INTELECTUALA


Continutul si designul www.RaftOnline.ro, precum si orice alt material avand legatura cu acesta trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. prin orice alta modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse si orice alte materiale), apartin Societatii si/sau colaboratorilor sai - acolo unde acest lucru este specificat in mod expres - (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele www. RaftOnline.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila din partea Societatii.
Nu puteti folosi cadre (frames in sensul limbajului HTML) sau tehnici de incadrare (framing techniques in sensul limbajului HTML) pentru marci, logo-uri, sau alte informatii protejate de legea copyrightului (inclusiv imagini, texte, interfete, formulare) ale www. RaftOnline.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii.
Este permisa crearea limitata, revocabila si neexclusiva a hiperlinkurilor catre pagina de index a www. RaftOnline.ro, atata timp cat aceasta actiune nu prezinta serviciul www. RaftOnline.ro intr-o lumina falsa, inselatoare, derogatorie sau ofensiva. Nu puteti folosi logo-ul firmei sau alte proprietati grafice, sau marci ca parte a hyperlinkurilor fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii.  


IV. INREGISTRAREA CA UTILIZATOR


Site-ul www. RaftOnline.ro poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site). Pentru a beneficia insa de anumite servicii oferite de Site, precum achizitionarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului www. RaftOnline.ro sau verificarea situatiei unor comenzi proprii, va trebui sa va inregistrati ca utilizator (sa va creati un cont de utilizator pe Site).
Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabila de catre dvs. a Termenilor si Conditiilor de utilizare a www. RaftOnline.ro si a Politicii de Confidentialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre utilizatori si Societate.
Intrucat prevederile Termenilor si Conditiilor de utilizare si ai Politicii de Confidentialitate pot fi modificate, va rugam sa le revedeti periodic. In conditiile in care nu veti mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile RaftOnline.ro.  
Daca folositi acest Site, sunteti responsabili cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dvs. de utilizator, creat pe Site si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe Site.  
www. RaftOnline.ro o poate vinde produse pentru copii sub 14 (paisprezece) ani, dar le vinde adultilor, care sunt autorizati sa efectueze plati online cu cardul sau prin orice alta metoda de plata acceptata de www. RaftOnline.ro. Daca aveti mai putin de 14 (paisprezece) ani, puteti achizitiona produsele www. RaftOnline.ro umai cu ajutorul unui parinte sau tutore.www. RaftOnline.ro isi rezerva dreptul de a inchide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vanzarea de produse, la propria sa discretie.  


V. DATELE PERSONALE


Prin inregistrarea ca utilizator al www. RaftOnline.ro va vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de email, adresa de livrare sau adresa de domiciliu, numarul de telefon mobil si alte informatii cu caracter personal, care sa permita identificarea dvs. ca utilizator al serviciului www.RaftOnline.ro. Ne puteti contacta pe info @ RaftOnline.ro pentru a va exercita drepturile cu privire la prelucarea datelor cu caracter personal, precum si la modul in care sunt folosite acestea. Toate Datele Dvs sunt prelucrate doar pentru indeplinirea scopului contractului la distanta, asa cum prevede Regulamentul UE 679/2016.
Mai multe detalii privind datele Dvs, cat si posibilitatea de a descarca toate datele personale folosite de RaftOnline.ro dar si posibilitatea de a le sterge, le gasiti in contul Dumnevoastra la sectiunea Setari Confidentialitate  VI. PROCEDURA DE CUMPARARE


Pentru a cumpara si intra in posesia produselor oferite spre vanzare pe www.RaftOnline.ro este necesara parcurgerea urmatoarelor etape:
 - identificarea si alegerea produselor;
 - inregistrarea dvs. ca utilizator al www.RaftOnline.ro
 - efectuarea platii produselor. Plata se efectueaza online / card bancar – exista posibilitate achitarii in rate, maxim 5 rate, prin transfer bancar/ordin de plata sau ramburs (la curier in moemntul livrarii coletului), in conditiile reglementate la Capitolul VII, iar costul final va contine pretul produsului comandat cu TVA inclus, pretul livrarii si, daca este cazul, pretul timbrului verde, in conformitate cu dispozitiile HG 448/2005.
 - livrarea produselor comandate si achitate va fi insotita, daca este cazul, de certificatul de garantie, de certificatul cu privire la service-ul post-vanzare asigurat de catre producator/importator/distribuitor si/sau alte certificate daca este cazul.

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe www.RaftOnline.ro, sunteti de acord cu forma de comunicare (telefonica sau prin e-mail) prin care Site-ul isi deruleaza operatiunile.  


VII. CUM CUMPAR


Cumpararea produselor din magazinul nostru o puteti face comandand online sau telefonic.

1) Comanda online

Produsul pe care doriti sa il comandati poate fi gasit fie prin utilizarea meniului din stanga paginii ce contine categoriile de produse, prin folosirea campului de cautare, sau direct din pagina de promotii. In momentul in care ati apasat comanda produsul va fi automat transferat in cosul de cumparaturi.

Dupa adaugarea in cos a tuturor produselor pe care doriti sa le comandati, procesul de cumparare se continua prin apasarea butonului si parcurgerea paginii de comanda. In pagina de comanda va trebui sa completati urmatoarele:
 - Datele tale: informatii necesare trimiterii coletului catre dumneavoastra.
 - Metoda de plata: alegeti modalitatea in care veti plati comanda.

Comanda dumneavoastra este receptionata si confirmata cu succes DOAR in momentul cand veti receptiona e-mail-ul ce atesta satusul comenzii "Comanda Confirmata". In momentul procesarii comenzii de catre www.RaftOnline.ro, veti primi un e-mail prin care veti fi instiintat de noul status al comenzii "Comanda confirmata".

Cu ajutorul numelui de utilizator si parolei introduse, puteti sa va autentificati pentru a vedea istoricul comenzilor sau stadiul comenzilor actuale, a modifica/sterge profilul dumneavoastra sau a face comenzi ulterioare fara a reintroduce datele de contact.

2) Comanda telefonica

Apeland 0310050461 un agent de vanzari www. RaftOnline.ro va va prelua comanda.

3) Cum platesc?

Aveti la dispozitie mai multe metode de plata:
 - Plata prin virament bancar (ordin de plata). Livrarea marfii se face dupa confirmarea intregii sume in contul Any Place Media SRL;
 - Plata ramburs: platesti in numerar la livrare; Avand in vedere ca pentru acesta metoda de plata curierii percep o taxa in plus pentru colectarea si virarea banilor catre noi, in cazul aceste modalitati de plata se va percepe o taxa suplimentara de 2 Ron pe comanda
 - Plata cu Card ;
 - Plata cu Card de Credit in maxim 5 rate .  

4) Livrarea

Pentru comenzile de minim 10000 Ron (inclusiv TVA) oriunde in Romania, costul este 0 lei, livrarea se face GRATUIT .

In cazul comenzilor cu o valoare mai mica de 10000 Ron inclusiv TVA costul livrarii este:   

      
 - 22 Ron inclusiv TVA oriunde in Romania prin SameDay Curier, Cargus Curier sau Fan Courier

 - Pentru livrarile in afara ariei de acoperire a curierului costul transportului poate varia in functie de numarul de km suplimentari si va fi afisat inainte de finalizarea comenzi

In cazul coletelor ce depasesc 3 Kg, se va percepe 1 Ron pentru fiecare Kg suplimentar.

* Avand in vedere ca RaftOnline.ro colaboareaza cu furnizori la nivel global, unele produse pot avea termene de livrare mai mari decat in mod obisnuit, astfel produsele sunt livrate intr-un interval de 1-5 zile lucratoare de la confirmarea comenzii.


5) Anulare Comanda

www.RaftOnline.ro (administrat de SC Any Place Media SRL) si furnizorii sai nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare referitor la preturile, caracteristicile sau imaginile produselor. In cazul in care o comanda nu poate fi onorata din cauza unor astfel de erori, www.RaftOnline.ro isi rezerva dreptul de a anula comanda respectiva fara o notificare prealabila.

www.RaftOnline.ro face toate eforturile in a furniza informatii corecte despre pretul si caracteristicile produselor. Este posibil ca unele preturi sa fie eronate. In cazul inregistrarii unei cereri de comanda cu un pret derizoriu, www.RaftOnline.ro are dreptul sa anuleze solicitarea de comanda a Cumparatorului conform Art. 17 din Ordonanța nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula comanda, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti una fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele situatii, si nu numai:

• preturile afisate pe site-ul www.RaftOnline.ro sunt rezultatul unei erori materiale;
• produsul/produsele comandata nu se mai afla pe stoc;
• tranzactia nu a fost acceptata de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului;
• datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe site sunt incomplete si/sau incorecte;


VIII.1. PRETURILE


Cu exceptia cazurilor in care este prevazut altfel, preturile produselor afisate pe RaftOnline.ro reprezinta preturile finale de cumparare si includ TVA (taxa pe valoare adaugata de 19%, valabila in Romania). Preturile finale de cumparare pot fi preturi sugerate de catre producatori sau furnizori, sau pot fi estimate in functie de preturile standard practicabile la nivelul industriei produsului comercializat. Preturile finale de cumparare pot sa nu reprezinte cele mai competitive preturi de pe un anumit segment de produse sau pentru o anumita perioada.  


IX.2. METODE DE PLATA


Pentru efectuarea platii produselor comandate, puteti alege dintre urmatoarele metode de plata: transfer bancar/ordin de plata sau numerar/cash la livrare (cost suplimentar - 2 ron) . Daca ati ales ca metoda de plata transferul bancar/ordin de plata, urmatorul ecran va multumeste pentru comanda plasata si va ofera informatiile relevante pentru comanda si plata. Aceste informatii le veti primi si prin e-mail, sub forma unei facturi (detalii in cap. VII.2.1). Daca ati ales sa platiti numerar/cash la livrare, dupa plasarea comenzii veti primi prin e-mail informatiile relevante pentru comanda dvs., urmand sa efectuati plata produsului catre persoana care efectueaza livrarea, acesta din urma eliberand documentele doveditoare  


X.2.1. CUM CUMPAR SI PLATESC PRODUSE DE PE SITE-UL WWW. RAFTONLINE.RO PRIN TRANSFER BANCAR/ORDIN DE PLATA?  


Puteti cumpara produse prin www. RaftOnline.ro urmand 3 pasi:

a. Selectati produsul pe care doriti sa-l achizitionati si apasati pe linkul "Adauga in cos".

b. Introduceti/confirmati datele dvs. personale.

Aceste informatii sunt necesare pentru procesarea corecta si eficienta a comenzii plasate de catre dvs. Va rugam sa completati corect formularul si sa indicati persoanele catre care se face facturarea si livrarea.

Adresa de e-mail are importanta extrema deoarece informatiile legate de comanda si produsele comandate vor fi transmise prin e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de comanda. Mai mult de atat, Societatea nu va putea sa va contacteze si sa va informeze asupra starii comenzii dvs. Daca adresa de livrare nu este aceeasi ca adresa de facturare, indicati acest lucru prin debifarea optiunii. Adresa pentru livrare este aceeasi cu adresa de facturare de la sfarsitul formularului. Alegeti metoda dorita de plata si confirmati datele alegand "Pasul urmator".

Daca adresa de livrare sau adresa de facturare sau ambele adrese nu sunt aceleasi cu adresele pe care le aveti inregistrate in contul de utilizator de pe Site, inainte de a trece la urmatorul pas din procesul de plasare a comenzii, introduceti adresele de facturare si/sau de livrare valabile pentru comanda respectiva.

c. Alegeti modalitatea de plata

Daca ati ales metoda de plata Transfer bancar/ordin de plata, veti primi prin e-mail o factura cu toate datele privitoare la comanda dvs., urmatorul pas fiind efectuarea platii in cel mai scurt termen. In procesul efectuarii platii prin transfer bancar/ordin de plata, trebuie sa mentionati la sectiunea "Detalii de plata" a ordinului de plata, numarul facturii primite prin email, care reprezinta confirmarea comenzii plasate. Dupa efectuarea platii prin transfer bancar/ordin de plata, va rugam sa ne trimiteti o confirmare de plata la adresa info [at] RaftOnline.ro, pentru a grabi procesul, altfel vom livra comanda dupa confimare soldului in conturile noastre  


XI. DESCRIEREA, GARANTIA SI RETURNAREA PRODUSELOR  


www.RaftOnline.ro depune toate eforturile pentru a fi cat se poate de precis. Cu toate acestea, www. RaftOnline.ro nu garanteaza ca descrierile produselor sau a altor tipuri de materiale care au legatura cu acestea sunt precise, complete, curente sau fara erori. Daca un produs oferit de www. RaftOnline.ro este diferit fata de descrierea aferenta acestuia de pe Site, il puteti returna respectand prevederile Politicii de returnare a produselor a Site-ului si in conformitate cu legislatia romana in vigoare. Aveti in vedere ca fotografiile au caracter informativ şi pot conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului, in conformitate cu dispozitiile Ordonantei nr. 34/2014.

In cazul in care intelegeti sa valorificati acest drept aveti urmatoarele obligatii:
 - de a returna produsul cumparat pe cheltuiala dvs.
 - de a returna produsul cumparat in stare de functionare, de preferat in ambalajul original, nedeteriorat, in starea in care v-a fost livrat, fara urme vizibile de utilizare.

Conform art. 16 lit. e - Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevăzut la art. 9-15 în ceea ce priveşte contractele la distanţă şi contractele în afara spaţiilor comerciale următoarele: furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator.

* Produsele cu discount peste 50% din pretul afisat pe site cu termen de valabilitate intre 2 si 6 luni si nu pot fi returnate.  

In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea completa online formularul de retur ce se regaseste la adresa: www.RaftOnline.ro/returnform 

Va trebui sa suportati costul direct al returnarii produselor.

Sunteti responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, urme de uzura, accesorii lipsa, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.

Intra in incidenta diminuarii valorii:
 - Produsele lipsite de accesoriile si componentele originale
 - Produsele care prezinta urme de montaj, folosire, vopsire sau sudura, produse ce nu mai pot fi vandabile  

Produsule returnate trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrate (de preferat in ambalajul original) cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit.

Nu se accepta la retur:
 - Produsele care nu au fost comercializare de catre RaftOnline.ro
 - Produsele a coror ambalaj a fost desfacut (uleiurile, lichidele si becurile)

Pentru returnarea produselor comercializate de RaftOnline.ro ne puteti accesa Formularul de Retur

Operatorii nostri va vor oferi suport in alegerea modalitatii de returnare si va vor oferi detaliile necesare cu privire la adresa de expediere a produselor, ambalare sau contactarea firmei de curierat.  


XII. RECENZII, COMENTARII, COMUNICARI SI ALTE TIPURI DE CONTINUT

Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de continut; trimite sugestii, idei, pune intrebari, propune articole sau, alte tipuri de materiale, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietatii intelectuale; nu contine virusi informatici, comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme de spam.

In vederea postarii de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut, nu puteti folosi adrese de e-mail sau identitati false. www. RaftOnline.ro isi rezerva dreptul, dar nu are obligatia de a elimina sau edita toate tipurile de continut postate de catre utilizatori si nu are obligatia de a revedea periodic acest continut.

Odata cu postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www. RaftOnline.ro, transmiteti, in afara cazurilor in care Societatea indica altfel, drepturile de proprietate intelectuala, in mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. Societatea are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de catre utilizatori, prin orice mijloc de comunicare in masa, din orice tara. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www. RaftOnline.ro, cedati dreptul Societatii de a folosi numele dvs. in relatie cu materialele postate; garantati ca detineti sau controlati intr-o alta forma, dreptul de proprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postati; ca materialele postate nu violeaza nici una dintre conditiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicarilor si alte forme de continut din partea utilizatorilor, ale www.RaftOnline.ro.  

www.RaftOnline.ro are dreptul, dar nu obligatia de a monitoriza, edita sau sterge, orice tip de continut sau activitati ale utilizatorilor pe Site.www.RaftOnline.ro nu este responsabil si nu isi asuma responsabilitatea pentru nici unul dintre materialele postate de catre alte terte parti pe Site. www.RaftOnline.ro are dreptul de a nu publica toate comentariile si articolele propuse de catre utilizatori.  


XIII. FORTA MAJORA

www.RaftOnline.ro, afiliatii sau/si in general furnizorii de produse sau servicii catre www.RaftOnline.ro nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa www.RaftOnline.ro. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare a echipamentului tehnic de la www.RaftOnline.ro, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele www.RaftOnline.ro, erorile de operare, precum si cazurile de forta majora stipulate de legislatia romana in vigoare.


XIV. PUBLICITATEA

www.RaftOnline.ro poate afisa, in paginile sale, reclame la produsele din oferta sa precum si la produse ori servicii apartinand tertilor. Prin utilizarea www.RaftOnline.ro si prin acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare ale acestuia si a Politicii de confidentialitate, va exprimati in mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicari cu caracter comercial. XIV. Reclamatii privind incalcarea legii referitoare la protejarea proprietatii intelectuale www.RaftOnline.ro respecta dreptul la proprietatea intelectuala a tertilor. Daca ati observat ca Site-ul contine informatii care incalca dreptul acestora la proprietate intelectuala, va rugam sa ne trimiteti o instiintare la adresa de email: info [at] RaftOnline.ro, sau sa ne contactati la numerele de telefon, sau la adresa de corespondenta, afisate la capitolul Despre noi din prezentul contract.


XV. LEGISLATIA APLICABILA

Serviciile oferite de Societate prin intermediul www.RaftOnline.ro sunt guvernate de dispozitiile legilor romane, cu precadere de Legea 365/2002 privind comertul electronic, Ordonanta 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, HG 448/2005 si Directiva Europeana EC/96/2002, care reglementeaza regimul taxei pentru timbrul verde, aplicabil produselor electronice.

Termenii si conditiile www.RaftOnline.ro se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la adresa de corespondenta a Any Place Media SRL. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, litigiile dintre Parti se vor supune rezolvarii instantelor judecatoreasti competente de pe raza municipiului Bucuresti.


XVI. PREZENTAREA OFERTEI

Any Place Media SRL isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra preturilor si datelor tehnice prezente pe site-ul www.RaftOnline.ro, fara o instiintare prealabila. Datele tehnice prezente pe site-ul www.RaftOnline.ro au caracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala. Fotografiile de pe site-ul www.RaftOnline.ro au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produs.